"Mijn negatieve verleden zet ik om naar een positieve toekomst. 

Niet alleen voor mijzelf, ook voor anderen!"

Je wilt toch ook dat jouw kind met plezier naar school gaat?!

Overal en elke dag wordt er wel geplaagd, getreiterd en gepest. Helaas is het niet voor iedereen even makkelijk om zijn of haar grenzen aan te geven. Met als gevolg dat er te vaak te ver gegaan wordt en dat wat als een grapje bedoeld is, over gaat in pestgedrag. Daardoor kunnen er vele dingen, vooral geestelijk, uit voortzetten. Denk hierbij aan een eetstoornis, geen zelfvertrouwen, eigenwaarde of vertrouwen in anderen, diverse angsten kunnen zich ontwikkelen, ga zo maar door. Omdat ik het belangrijk vind dat elk kind met plezier naar school hoort te gaan, zet ik mij in tegen pesten!

Welkom

Ik ben Cheryl de Graaf, 33 lentes jong en ik woon met mijn gezin in Noord- Holland. 
Van jongs af aan ben ik gepest tot mijn 16e. Eigenlijk weet ik niet beter, als ik terug denk aan mijn jeugd. Thuis, in de buurt, op de basisschool en op de middelbare school. Op deze laatste school was het voor mij het ergst. Ik noem het ook wel eens 'mijn hel van 4 jaar'. Toen ik naar een andere school ging om daar een MBO opleiding te volgen, werd ik niet meer gepest. Er ging een wereld voor mij open en de rust kwam beetje bij beetje terug.

Wat ik doe tegen pesten:

Het boek 'Wat pesten met je kan doen' heb ik geschreven

In 2020 is het idee ontstaan om een boek te schrijven over mijn verleden met pesten. Hoe meer ik met anderen hierover sprak, des te groter het vlammetje werd, de motivatie groeide. Na een proces van anderhalf jaar had ik mijn eerste boek dan echt in mijn handen! In 'Wat pesten met je kan doen' vertel ik mijn verhaal en er staan verhalen/ interviews in van anderen, gepeste, hun naasten, (o.a. mijn) pesters en hulpverleners.

Het geven van gastlessen/ lezingen

Als ik terug denk aan mijn schoolperiode, miste ik heel erg de gesprekken over pesten. Het werd vooral weggewuifd, ontkend en minimaal aandacht aan besteedt. 
Ik denk dat het juist belangrijk is dat hierover gesproken wordt. Zowel thuis als op school, in de klas en 1 op 1. Ik maak tijdens mijn lessen dit onderwerp bespreekbaar. Op het moment dat ik er ben vertel ik wat over mijzelf, pesten in het algemeen en doen we opdrachten. En ik geef de leraren 'huiswerk' mee om na mijn komst hiermee bezig te blijven.

Dromen nastreven

Al heb ik geen concrete bucketlist, ik wil wel graag mijn dromen nastreven en doen waar ik gelukkig van wordt! Zo heb ik naast het schrijven van dit boek en mijn eigen bedrijf opzetten, ook meerdere dingen ondernomen om te doen waar ik blij van word. 
Zo ben ik begin 2021 bij de regionale, toen nog lokale, streekomroep gekomen en heb ik sinds juli 2021 mijn eigen radio programma. 
Na de zomer van 2020 heb ik een vouwwagen gekocht en ben ik deze beetje bij beetje aan het pimpen. Omdat ik een platform miste, heb ik deze opgezet op Facebook.
Al zo lang dat ik het me kan herinneren, vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn. Daarom maak ik vele dingen voor mijzelf en om als cadeau te geven.
Wat zijn jouw dromen? Waar ga jij van 'aan'?