Wanhoopsactie

Vandaag las ik een nieuwsbericht over een moeder die naar de school van haar dochter (13) was gegaan, samen met 2 mannen. Moeder was wanhopig nadat ze te horen kreeg dat haar dochter al bijna een jaar lijdt vanwege pestgedrag. Woedend stormde ze de school in om verhaal te halen. Echter was de bom gebarsten en heeft ze een tafel in de aula omgegooid.
  
Als je te horen krijgt dat je kind bijna een jaarlang stelselmatig gepest wordt, kan dit veel met je doen. Hebben moeder en dochter dit eerder samen besproken? Wist moeder wat er speelde? Deze periode gingen er foto's van dochter in de ronde van haar in ondergoed. 
Een meisje van 13 deed dit vast niet vrijwillig uit haar zelf. Wellicht is ze onderdruk gezet of is deze stiekem gemaakt voor/na de gymles?

Zulke acties kan iemand erg beschadigen. Niet alleen tijdens de periode van pesten, maar ook een lange tijd erna. Onzekerheid, verminderde zelfvertrouwen, geen vertrouwen in anderen, depressies, angsten, ga zo maar door, wat dit allemaal teweeg kan brengen.

Ten alle tijden is het belangrijk om in gesprek te gaan met mensen die je vertrouwd. Of je nu gepest wordt of je bent een pester, er is altijd hulp! Je hoeft het niet alleen te doen!

Ook al ouder/docent zijnde, als je zelf niet weet wat je kan doen, omdat je te dichtbij staat, neem contact op met de huisarts ( of de POH), vertrouwens persoon op school, of iemand die gespecialiseerd is in hulp aan bieden bij pestgedrag.

- 17 oktober 2022 -