Feel Fine Workshop op zaterdag 4 mei

Voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Locatie Wieringerwerf.

Feel Fine Online


 Feel Fine Online is gericht op het bewust maken van jong en oud om je goed te voelen in de online wereld. Want naast risico's die er zijn, biedt de online wereld vooral een plek om te delen wie je bent, wat je doet en beleeft met elkaar en plezier te maken of je vrienden te ontmoeten.

Feel Fine Online ontstond vanuit de campagne voor de Week tegen Pesten in 2017. Omdat deze campagne zo succesvol is geweest, is besloten dit als vast aanbod op te nemen en deel uit te laten maken van de diensten van Omgaan met Pesten.

Feel Fine Online nodigt jong en oud uit de omgeving positief te gebruiken. Ga er goed mee om zonder een ander te schaden en gebruik de omgeving juist om anderen een goed gevoel te geven. En maak je een misser? Maak het dan goed! Zorg voor herstel. Schaadt iemand anders jou? Kom voor jezelf op, blijf in je kracht en vraag hulp indien nodig. 

Online pesten is voor kinderen hetzelfde als face to face pesten

Kinderen maken geen onderscheid tussen online en offline pesten. Net als bij 'gewoon' pesten gaat het bij online pesten om schelden, roddelen en buitensluiten. Het gebeurt ook op andere manieren zoals het hacken van accounts, nare berichten plaatsen uit naam van een ander of bijvoorbeeld het ongevraagd online verspreiden van bewerkte foto's of filmpjes. 
Zowel op de basisschool als op de middelbare school en daarbuiten krijgen kinderen/ leerlingen hiermee te maken. Online pesten gebeurt door bekenden en anoniem. De gevolgen van online pesten zijn niet direct zichtbaar. Dat maakt het laagdrempeliger om te pesten en soms ook lastiger om te achterhalen wie de pester is.

De workshop Feel Fine Online

In de workshop van twee uur neem ik als trainer Omgaan met Pesten kinderen of jongeren mee in 'Feel Fine Online'. De workshop geeft tot doel de bewustwording van kinderen op het gebied van omgaan met elkaar in de online wereld te vergroten. Hoe zorgen we ervoor dat we (iedereen uit een groep) ons goed voelen online? Daar gaat het om! En vaak verschilt dat helemaal niet zo veel van contact in de 'offline' wereld.

De workshop start met een kennismaking met het effect van grensoverschrijdend gedrag in de online wereld. Daarna ontdekken zij met elkaar wie elkaar allemaal waar tegen komt in de online wereld. Kinderen zijn vaak verrast over de diverse omgevingen waar anderen uit hun groep actief zijn en de intensieve ontmoetingen die zij met elkaar hebben in 1 op 1 contact en in groepen. Dat zet aan tot stilstand bij positieve en negatieve ervaringen die zij met elkaar en in relatie tot andere kinderen en mensen opdoen in de online wereld. Via een spelvorm worden kinderen hierin begeleid om meer te leren over gevoelens die samenhangen met de online wereld, de verschillen en de overeenkomsten daarin.

Wanneer een klas/groep al werkt met groepsafspraken, ook online, gaat de trainer in op wat goed gaat en wat nog beter kan via een oplossingsgerichte benadering. Wanneer de klas/groep hier nog geen kennis mee heeft gemaakt, start ik als trainer dit via spelenderwijs gespreksvoering op en zet de Feel Fine Online afspraken poster in. 
De workshop wordt afgesloten met een mini-improvisatietheater en sterk staan in de online wereld. 

Uiteraard is het mogelijk om de duur en inhoud van de workshop af te stemmen op de organisatie en de vraag en situatie in de groep. Ik bied maatwerk wanneer ik bij een organisatie een workshop mag geven. 


STA STERK WORKSHOP - FEEL FINE ONLINE
Wanneer:
zaterdag 4 mei van 10.00 tot 12.00u
Waar: De Cultuurschuur (wethouderskamer), Loggersplein 1 in Wieringerwerf
Kosten: 30 euro per deelnemer
Leeftijd: van 10 tot 14 jaar

Beperkt plek, dus meld je kind op tijd aan. Vol is vol!