Zij zetten zich ook in tegen pesten

Fleur Bloemen Stichting

 De Fleur Bloemen Stichting stelt zich ten doel om pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. De stichting maakt pesters bewust van de mogelijke gevolgen van pestgedrag. Dit doen we door het geven van voorlichting op scholen en bij verenigingen. Het verschil tussen plagen en pesten is een belangrijk onderdeel hierbij. In het primair onderwijs koppelen we hier een creatieve workshop aan.  

Only by Suus

Suze, een meisje van 11 jaar zet zich in als junior ambassadrice van Stichting Stop Pesten Nu. Toen zij 9 jaar was, en ze voor de zoveelste keer verdrietig thuis kwam, heeft haar moeder een brief online gezet. Dit werd goed opgepakt door de media. 

Ze maakt armbandjes en de opbrengsten heeft zij gedoneerd aan de bovenstaande stichting. Inmiddels doet Suze, ook wel bekend als Suus, veel meer met kleding, accessoires etc. Bezoek haar website voor meer informatie.

Week tegen pesten

 

Stichting School & Veiligheid organiseerde de Week Tegen Pesten dit jaar van 26 t/m 30 september. Doe ook mee aan de Week Tegen Pesten 2022 en maak een goede start in het nieuwe- en tijdens het 
gedurende het schooljaar! 

De lesmaterialen en activiteiten van de Week Tegen Pesten 2022 staan het gehele jaar online! Je kunt dus nu al aan de slag met de voorbereidingen en je aanmelden voor lezingen. Bestel gratis de Week Tegen Pesten-poster en hang deze in de school op!

Het Pestlab

 

DÉ PODCAST OVER PESTEN! In Het Pestlab gaan ervaringsdeskundigen Rutger Verhoeff en Jordi Welschen op onderzoek uit naar alles wat met pesten te maken heeft.

Maar vooral hoe je na een pestverleden weer vol goede moed en positiviteit in het leven kunt staan! Volg hen op Instagram en Spotify (of een van de vele andere podcast providers) en luister als eerste naar de nieuwe afleveringen!

113 Zelfmoordpreventie


Denk je aan zelfmoord?
Maak je je zorgen om iemand?
Bel gratis met 0800 0113 of chat met een medewerker via de website. 

Hieronder staat de link om contact op te nemen of om informatie te verkrijgen. 
Ook voor professionals is hier informatie te vinden over bijvoorbeeld trainingen en voorlichtingen en informatie materiaal. 

 

Nederlands Jeugdinstituut


Het NJI is een nationaal kenniscentrum dat actuele kennis over opgroeien verzamelt, verrijkt, duidt en deelt. Zij brengen kennis onder de aandacht en helpen om die kennis toe te passen.

De website staat vol informatie over pesten, voor jongeren, ouders en professionals.