Klantervaringen

Reviews gastlessen

Jamie | basisschool | groep 8


"Het was fijn om van te voren kennisgemaakt te hebben, hier nam je ook goed de tijd voor. Je was ruim op tijd voor de gastles en kwam al even eerder de klas in om alvast rond te kijken. Het spreken wisselde je af met het gebruiken van materialen. Bij het dansen op de muziek wisten de kinderen niet zo goed hoe ze zich moesten gedragen, ook wel goed om de kinderen uit hun comfortzone te halen. Het propje papier verkreukelen heeft indruk gemaakt op de kinderen en het fijne van deze activiteit is dat je altijd weer terug kan denken aan hoe het ook alweer zat met het propje. Bedankt voor je bezoek en succes verder!" 

July | basisschool | groep 7"De ochtend dat je bij ons op bezoek was heb je vertelt over pesten. Je hebt zelf een verleden hier mee gehad en een boek geschreven. Er was interactie met de kinderen. Kinderen gaven elkaar complimenten en vertelden hun ervaringen met pesten. Tijdens het bezoek stelde je je emotioneel op, het was te zien dat het onderwerp en je verleden je nog steeds raken. Je hebt de kinderen verteld wat pesten voor gevolgen kan hebben. Niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn. Om het pesten op school te voorkomen heb je tips gegeven. Wat je kan doen als je gepest wordt en ook als je ziet dat er gepest wordt. De kinderen vonden het interessant om naar je te luisteren."


Margreet | basisschool | groep 6, 7 en 8


"Namens de collega's willen wij Cheryl bedanken voor de lessen die ze kwam geven in groep 6, 7 en 8.

Als tip nog zouden wij haar mee willen geven: het zou fijn zijn als er een stukje eigen ervaring in verwerkt zou worden. Dit maakt meestal ook indruk op de kinderen"

Pieter | middelbare school | eerste klas

"Cheryl zet haar negatieve ervaringen om in een positieve toekomst. Dit is erg mooi om te horen, lezen en mee te maken. Ze heeft bij mij in de klas een gastles gegeven waarin ze vertelde over haar boek en ervaringen. De leerlingen waren onder de indruk en hopelijk nemen ze dit ook echt mee. Voor mij als leraar ook erg goed om mee te krijgen. Het boek geeft een goede inkijk over wat pesten met Cheryl, maar ook met anderen, heeft gedaan. Hopelijk is dit een eyeopener voor velen!"

Review lezingen

Liesbeth | KopGroep Bibliotheek Schagen

"De lezing van Cheryl de Graaf over 'pesten en wat het met iemand kan doen' was interessant en inspirerend. 

Het is dapper wanneer iemand zijn persoonlijke verhaal wil vertellen, zeker met het doel om andere mensen een hart onder de riem te steken. 

Het gaf wel degelijk inzicht in wat de impact kan zijn van pesten en hoe belangrijk het is dit te erkennen. 


Echter had het een waardevolle toevoeging kunnen zijn om meer praktische tools en handvaten aangereikt te krijgen. 

Wat zijn de tekenen dat iemand gepest wordt? Wat kan diegene helpen? 

Wat ontbreekt er tegenwoordig nog steeds in het ondersteunen van iemand die gepest wordt?


Ook eventueel meer informatie over het pesten zelf zou ter sprake mogen komen. 

Waar komt het pestgedrag vandaan en wat kan helpen dit te doorbreken? 

Op deze manier zou het totaal plaatje nog completer kunnen zijn. 


Buiten dat was het een zeer geslaagde en interactieve avond die ons zeker stof tot nadenken heeft gegeven."

Reviews boek 'Wat pesten met je kan doen'

Amanda

"Toen ik het boek van Cheryl in handen kreeg, heb ik het in 1 teug uitgelezen. Alle verhalen pakken mij. Ik ben bijzonder trots op Cheryl dat ze van zoiets negatiefs van vroeger, iets positiefs kan maken in het heden." 

Wendy

"Ik heb het boek gelezen omdat ik nieuwsgierig ben naar jouw verleden met pesten, wat het jou heeft gebracht. Maar ook omdat je met jouw pesters gesproken hebt. Ik zal het boek zeker aanraden en dat ook op school aangegeven. Want er wordt nog veel te veel gepest."

Luca

"Ik heb dit boek gekocht vanwege de titel 'Wat pesten met je kan doen'. Vroeger als jong meisje werd ik zelf gepest en als volwassene behoorlijk genegeerd op het werk. Dit zie ik ook als een vorm van pesten. Het team vormt zich als een groep en negeerde mij. Gelukkig sta ik nu als volwassene stevig in mijn schoenen.
Ik zou dit boek zeker aanraden, er staan hele leuke opdrachten in die geschikt is voor iedereen. Het moedigt aan tot positieve inzichten. 
Je bent niet alleen!"

Anja

"Eerst wil ik zeggen dat ik het erg dapper van Cheryl vind om dit boek te schrijven! Ze heeft haar pesters benaderd en ze hebben hun verhaal met haar gedeeld, dat zal vast niet makkelijk zijn geweest, voor beide partijen. Ik vind het vooral een eerlijk boek met eerlijke verhalen. Ik hoop dat veel ouders en kinderen dit boek gaan lezen, zodat ze weten dat gepeste kinderen door een hel gaan! Dit gun je toch geen enkel kind?!! Het boek is echt aan aanrader en bovenal de moeite waard om het te lezen, want pesten komt helaas nog dagelijks voor."

Lindsay

"Ik heb in eerste instantie het boek gelezen omdat Cheryl mij geïnterviewd heeft en dat erin gezet heeft. En omdat ik erg benieuwd was in welke rottijd zij geleefd had. Ook wilde ik het mijn dochters laten lezen. Ik raad dit boek aan aan iedereen die gepest wordt of gepest is geweest." Ben

"Ik ben zeer trots dat ik geïnterviewd ben voor dit boek.
Het idee sprak mij meteen aan omdat ik Cheryl persoonlijk ken, gezien heb wat ze heeft mee gemaakt en zelf in zo'n situatie gezeten heb. Ik raad dit boek zeer aan, dit omdat je er steun, hulp en ideeën uit kan halen voor als je zelf in deze situatie zit. Voor de pesters een duidelijk beeld van wat pesten met iemand doet."
 

Brenda

"Cheryl maakt in haar boek prachtig invoelbaar hoe eenzaam en ondermijnend het is als je gepest wordt en het gevoel hebt alleen te staan. Jarenlang was ze bezig met overleven. Altijd bedacht op rotgeintjes. Vaak verdrietig. De impact van pesten houdt niet op als de pesterijen stoppen. Bij Cheryl heeft het pesten nog lang geleid tot depressieve periodes en een laag zelfbeeld. Doordat ze in haar boek het gesprek aangaat met haar voormalige pesters laat ze ook helder zien dat pesters niet altijd doorhebben wat ze aanrichten en niet zozeer pesten omdat ze een hekel hebben aan de ander, maar eerder uit frustratie over hun eigen leven. Ben of word je gepest, bedenk dan dus dat het niet aan jou ligt." 

Samengewerkt met o.a. :